Beautysalon cadeau

Onderhoud van je gebit doe je zo!

Geplaatst op

Een gezond en stralend gebit speelt een cruciale rol in onze algehele gezondheid en natuurlijk in je zelfvertrouwen. Het is daarom belangrijk om onze tanden en tandvlees goed te blijven verzorgen. Het is namelijk niet vanzelfsprekend om een goed gezond en wit gebit te hebben, hier zul je toch echt wat moeite voor moeten doen. Door het verzorgen van je gebit goed toe te passen in je dagelijkse routine weet je zeker dat dit goed moet komen. Maar hoe weet je nou zeker of je jouw tanden wel goed poetst? In deze blog geven we enkele tips die je dagelijks zou kunnen uitvoeren om zeker te weten dat je een goed en gezond gebit blijft behouden en een extra mooie glimlach creëert.

Goed en grondig poetsen

Een goed en gezond gebit begint natuurlijk bij het regelmatig en grondig poetsen van je tanden. Poets je tanden minstens twee keer per dag gedurende twee minuten. Kies voor een zachte tandenborstel, een te harde tandenborstel kan namelijk schade aan je tanden en vooral je tandvlees veroorzaken. Zorg dan ook dat je je tanden niet te hard poetst, beweeg je tandenborstel rustig over je tanden tot het plak en vuil verwijderd is. Ook is het belangrijk om voor goede tandpasta te gaan. Oral B is een goede en geteste tandpasta die wel degelijk je tanden verbetert. Dan is het belangrijk dat je ook tijdens het poetsen aandacht geeft aan je tandvlees en tong, ook dit kun je goed met een zachte tandenborstel meenemen.

Flossen

Poetsen alleen is niet voldoende om alle tandplak en vooral etensresten tussen je tanden te verwijderen. Gebruik na het poetsen of direct na het eten flosdraad of ragers om de ruimtes tussen je tanden en kiezen te reinigen van etensresten. Ook is het aan te raden dit dagelijks te doen. De ruimtes tussen je tanden zijn namelijk niet altijd goed te bereiken met je tandenborstel.

Mondwater

Mondwater kan een waardevolle toevoeging zijn aan je mondverzorgingsroutine. Het kan helpen bij het verminderen van bacteriën, een slechte adem bestrijden en tandvleesproblemen voorkomen. Je mond met mondwater spoelen na het tandenpoetsen en flossen is dus een extra fijne finishing touch aan het reinigen van je tanden.

Regelmatige controle

Naast een goede mondverzorgingsroutine is het natuurlijk belangrijk om ook regelmatig een controle bij de tandarts te laten uitvoeren. Een tandarts kan namelijk op tijd inzien als je tanden teken gaan geven van bijvoorbeeld tandbederf, tandvleesaandoeningen of andere gebitsproblemen. Zelf kun jij dit niet goed inzien, en zodra je het begint te voelen en het pijn gaat doen ben je eigenlijk al te laat. Nog niet ingeschreven bij een tandarts? Bekijk dan de mogelijkheden bij de tandarts in Amsterdam.

Gerelateerde berichten

Over ons

We helpen je graag verder met leuke en vooral ook handige informatie die we met je delen in onze blogs.

Contactgegevens

Via info @ beautysaloncadeau.nl neem je eenvoudig contact met ons op. Dan ben je snel op de hoogte.

© 2024 Alle rechten voorbehouden